Stage bij Rohaco

Home / Vacatures / Stage bij Rohaco

 

 

Stage bij Rohaco

Rohaco is een officieel erkend leerbedrijf en ziet het als haar maatschappelijke verplichting om jonge MBO en HBO studenten voor te bereiden en op te leiden in de beroepssector. Rohaco biedt stagemogelijkheden aan een verscheidenheid aan opleidingen waaronder: Werktuigbouw, Mechatronica, Technische Informatica en anderen.

 

Interesse in een stage bij Rohaco? Of wil je gewoon meer weten over onze stagemogelijkheden? Stuur dan een mail of sollicitatie met cv naar:

 • Of download onze stagefolder
 •  

  Hieronder staan de verhalen en werkzaamheden van stagiaires die in de afgelopen jaren hun stage bij Rohaco hebben ingevuld.

   

  Werken in de werkplaats

  Naam: Trevor Stroes
  Periode: Feb 2014 t/m Jun 2014
  Opleiding: Mechatronica MBO Utrecht
  Tijdens mijn stage periode heb ik gewerkt aan het A-Ware project, waarbij ik voornamelijk de kaasgrijper heb gemonteerd. Naast de grijper heb ik A-Ware gerelateerde werkzaamheden gedaan, zoals de montage van de lopende banden en helpen met de montage van de gehele lijn. Ook ben ik drie keer mee op onderhoud geweest. Tijdens mijn stage heb ik elke dag weer wat nieuws geleerd, en heb het hier enorm naar mijn zin gehad.

  Verkooptekeningen en parametrisch tekenen

  Naam: Rubin Klein
  Periode: Feb 2014 t/m Jun 2014
  Opleiding: HBO Werktuigbouwkunde aan de Hogeschool Utrecht
  Tijdens mijn stage heb ik, naast het werken aan mijn stageopdracht, aan een aantal interessante projecten gewerkt. Dit waren met name conceptuele lay-outs voor de verkoopafdeling maar ook het ontwerp van een robotarmgrijper. Daarnaast heb ik ook de sokkel waar de robotarm op komt te staan ontworpen en hiervoor de werktekeningen gemaakt. Kort daarna was de robotarm met sokkel en grijper werkend in de werkplaats te zien. De combinatie van werken aan echte projecten, een uitdagende stageopdracht en behulpzame medewerkers hebben ervoor gezorgd dat mijn stageperiode hier leuk en leerzaam was!

  Verkooptekeningen en parametrisch tekenen

  Naam: Tom Brummel
  Periode: Feb 2014 t/m Jun 2014
  Opleiding: HBO Werktuigbouwkunde aan de Hogeschool Utrecht
  In de periode dat ik bij Rohaco stage heb gelopen, heb ik me bezig gehouden met het opzetten van een parametrische bibliotheek. Daarnaast heb ik meegeholpen op de sales afdeling, in de vorm van 3D tekeningen. Het was een leerzame stage met veel gezellige collega’s.

  Magazijn reorganistatie

  Naam: Erik van de Boogaard
  Periode: Feb 2014 t/m Apr 2014
  Opleiding: MBO Werktuigbouwkunde aan het ROC Midden Nederland - Nieuwegein
  In mijn stage periode bij Rohaco heb ik me bezig gehouden met de reorganisatie van het magazijn. Ik heb een plan hiervoor geschreven een deel hiervan al opgezet. Hierbij heb ik veel geleerd over het opzetten en organiseren ven een project. Ik heb vooral het voorraad systeem Trimergo hiervoor gebruikt.

  Werken in de werkplaats

  Naam: Remco Huijsen
  Periode: Feb 2014 t/m Apr 2014
  Opleiding: MBO Middenkader Engeneering aan het ROC Harmonielaan
  Tijdens mijn stage bij Rohaco ben ik het meeste bezig geweest met het fabriceren van onderdelen, voor het frame en de ondersteuning van verschillende machines. Ook heb ik veel gemonteerd/gedemonteerd en ben ik een keer meegeweest met de buitenploeg. Tijdens deze stage heb ik erg veel geleerd en heb ik het ook erg naar mijn zin gehad.

  Werken in de werkplaats

  Naam: Kevin van Unen
  Periode: Okt 2013 t/m Jan 2014
  Opleiding: Mechatronica
  Ik heb stage gelopen in de werkplaats van Rohaco. Daar heb ik grijpers in elkaar gezet voor verschillende projecten. Veel onderdelen moest ik zelf frezen. Ik vond Rohaco een zeer leuke stageplaats. Als ik vragen had was er altijd iemand bereid om mij te helpen zodat ik verder kon.

  Verkooptekeningen en parametrisch tekenen

  Naam: Marvin van Diemen
  Periode: Sep 2013 t/m Jan 2014
  Opleiding: Engineering, Design and Innovation aan de Hogeschool van Amsterdam
  Voor mijn stage bij Rohaco ben ik bezig geweest met het maken van verkoop lay-outs in Inventor. Daarnaast heb ik meegeholpen aan het opzetten van een parametrisch tekenprogramma in Inventor zodat het tekenen in de toekomst sneller zal verlopen. Tijdens mijn stage heb ik veel geleerd en ik vond het een zeer prettige ervaring om bij Rohaco stage te lopen.

  Rohaco interface voor robotbesturing

  Naam: Maik Verheijen
  Periode: Sep 2013 t/m Jan 2014
  Opleiding: Technische Informatica aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen
  In de periode dat ik bij Rohaco mijn stage heb gelopen heb ik gewerkt aan het verbeteren van de SCADA omgeving en het vergemakkelijken van het robotprogrammeren. Er is een standaard layout gecreeërd voor de interface van de SCADA, tevens is het mogelijk om via deze SCADA omgeving de robot punten aan te leren. Het word op deze manier mogelijk elke operator een robot punten aan kan leren. De SCADA software is tevens ook universeel gemaakt, zodat rohaco niet vast zit aan een leverancier.

  Engineering, verkoop en onderzoek

  Naam: Robbert Borst
  Periode: Feb 2013 t/m Jun 2013
  Opleiding: Werktuigbouwkunde aan de Hogeschool Utrecht

  Robbert Borst is bezig geweest met het maken van engineering producten en verkoop lay-outs voor onze toekomstige klanten. De producten en lay-outs worden ontworpen conform de eisen en wensen van de klant. Tijdens zijn stage heeft Robbert aan verschillende projecten gewerkt. Daarnaast heeft Robbert onderzoek gedaan naar de Inventor uitbreiding Factory Design.

  Engineering en Verkoop

  Naam: Rick Creemers
  Periode: Sep 2012 t/m Jan 2013
  Opleiding: Werktuigbouwkunde aan de Hogeschool Utrecht

  Rick Creemers is bezig geweest met het maken van engineering producten en verkoop lay-outs voor onze toekomstige klanten. De producten en lay-outs worden ontworpen conform de eisen en wensen van de klant. Tijdens zijn stage heeft Rick aan verschillende projecten gewerkt.

  Engineering en Verkoop

  Naam: Ramon Houtkamp
  Periode: Feb 2012 t/m Jun 2012
  Opleiding: Werktuigbouwkunde aan de Hogeschool Utrecht

  Ramon Houtkamp is bezig geweest met het maken van engineering producten en verkoop lay-outs voor onze toekomstige klanten. De producten en lay-outs worden ontworpen conform de eisen en wensen van de klant. Tijdens zijn stage heeft Ramon aan verschillende projecten gewerkt.

  Stage, afstuderen en werknemer

  Naam: Steven Akkerman
  Periode: Tussen 2010 en heden
  Opleiding: Werktuigbouwkunde aan de Hogeschool Utrecht

  Steven Akkerman is in 2010 begonnen als stagiair met verkoop en engineering werkzaamheden. In 2012 heeft hij zijn afstudeerstage bij Rohaco voltooid door onderzoek te doen naar het opzetten van een zelfstandige service en onderhoud afdeling. Tegenwoordig is Steven Akkerman in vaste dienst bij Rohaco

  Engineering en Verkoop

  Naam: Fabian Bruns
  Periode: Sep 2011 t/m Jan 2012
  Opleiding: Werktuigbouwkunde aan de Hogeschool Utrecht

  Fabian Bruns is bezig geweest met het maken van engineering producten en verkoop lay-outs voor onze toekomstige klanten. De producten en lay-outs worden ontworpen conform de eisen en wensen van de klant. Tijdens zijn stage heeft Fabian aan verschillende projecten gewerkt.

  Engineering en Verkoop

  Naam: Nick Albers
  Periode: Feb 2011 t/m Jul 2011
  Opleiding: Engineering, Design and Innovation aan de Hogeschool van Amsterdam

  Nick Albers is bezig geweest met het maken van engineering producten en verkoop lay-outs voor onze toekomstige klanten. De producten en lay-outs worden ontworpen conform de eisen en wensen van de klant. Tijdens zijn stage heeft Nick aan verschillende projecten gewerkt.

  Engineering en Verkoop

  Naam: Ronald Bremer
  Periode: Sep 2010 t/m Jan 2011
  Opleiding: Werktuigbouwkunde aan de Hogeschool Utrecht

  Ronald Bremer is bezig geweest met het maken van engineering producten en verkoop lay-outs voor onze toekomstige klanten. De producten en lay-outs worden ontworpen conform de eisen en wensen van de klant. Tijdens zijn stage heeft Ronald aan verschillende projecten gewerkt.

  Engineering, verkoop en onderzoek

  Naam: Tom Roelofs
  Periode: Sep 2010 t/m Jul 2010
  Opleiding: Werktuigbouwkunde op de Hogeschool Arnhem Nijmegen

  Tom Roelofs is bezig geweest met het maken van engineering producten en verkoop lay-outs voor onze toekomstige klanten. De producten en lay-outs worden ontworpen conform de eisen en wensen van de klant. Tijdens zijn stage heeft Tom aan verschillende projecten gewerkt. Naast deze werkzaamheden heeft Tom zich ook bezig gehouden met het onderzoek naar een gestandaardiseerde grijper

  Stage op de werkvloer

  Naam: Menno Kers
  Periode: Nov 2009 t/m Jan 2010
  Opleiding:

  Menno Kers heeft zijn stage in de werkplaats voltooid. Hij is onder andere bezig geweest met het repareren van een verbrandde machine en het opbouwen van de installatie voor Pally.

  Engineering en Verkoop

  Naam: Gerrit van den Bosch
  Periode: Feb 2009 t/m Jun 2009
  Opleiding: Werktuigbouwkunde aan de Hogeschool Utrecht

  Gerrit van den Bosch is bezig geweest met het maken van engineering producten en verkoop lay-outs voor onze toekomstige klanten. De producten en lay-outs worden ontworpen conform de eisen en wensen van de klant. Tijdens zijn stage heeft Gerrit aan verschillende projecten gewerkt.

  Ontwerpen van een nieuwe systeem

  Naam: Robbin van der Marel
  Periode: Sep 2008 t/m Jan 2009
  Opleiding: Mechanical Engineering aan de Hogeschool Utrecht

  Voor zijn afstudeerstage bij Rohaco Engineering B.V. heeft Robbin van de Marel onderzoek en een conept van een installatie gemaakt dat de snelheid en het gemak van gemengd palletiseren vereenvoudigt tegen een schappelijke prijs.

  Bouwen van een grijper

  Naam: Ramon van der Vliet
  Periode: Feb 2008 t/m Jun 2008
  Opleiding: Mechatronica

  Voor zijn assesment van het 4e jaar heeft Ramon van der Vliet bij Rohaco de grijper voor BEL Leerdam gebouwd. Daarbij heeft hij ervoor gezorgd dat de inkoop onderdelen aanwezig waren en de maakdelen zelf geproduceerd. Het resultaat was een werkende grijper voor BEL Leerdam en een met succes afgerond assesment.

  Ontwerpen van een combinatiegrijper

  Naam: Tomas Weijers
  Periode: Feb 2008 t/m Mei 2008
  Opleiding: Fijnmechanische techniek aan de Hogeschool Utrecht

  Voor zijn afstudeerstage heeft Tomas Weijers samen met Stef verhoek onderzoek gedaan en een conept gemaakt voor een combinatie grijper. Zij hebben uitgezocht wat voor type grijper het meest geschikt is om zowel dozen als pallets te kunnen handlen.

  Ontwerpen van een combinatiegrijper

  Naam: Stef Verhoek
  Periode: Feb 2008 t/m Mei 2008
  Opleiding: Fijnmechanische techniek aan de Hogeschool Utrecht

  Voor zijn afstudeerstage heeft Stef Verhoek samen met Tomas Weijers onderzoek gedaan en een conept gemaakt voor een combinatie grijper. Zij hebben uitgezocht wat voor type grijper het meest geschikt is om zowel dozen als pallets te kunnen handlen.

  Onderzoeksstage

  Naam: Daan van der Lit
  Periode: Feb 2007 t/m Jun 2007
  Opleiding:

  Tijdens zijn stage heeft Daan van der Lit onderzoek gedaan naar de Inventor extensie Vault. Daan heeft uitgezocht hoe wij binnen Rohaco met deze extensie kunnen werken.

  Engineering en Verkoop

  Naam: Joram de Jong
  Periode: Sep 2006 t/m Jan 2007
  Opleiding: Werktuigbouwkunde

  Joram de Jong heeft tijdens zijn stage aan engineering en verkoopopdrachten gewerkt. Joram is voornamelijk bezig geweest met het project van Numico en heeft aan onderdelen in de grijper en de lay-out gewerkt.